Az élelmiszer elõállítók részére:
17/1999. (II. 10.) FVM-EüM együttes rendelet
az élelmiszerek elõállításának és forgalmazásának élelmiszer-higiéniai feltételeirõl
módosította
90/2003. (VII. 30.) FVM-ESzCsM együttes rendeletaz élelmiszerek elõállításának és forgalmazásának élelmiszer-higiéniai feltételeirõl
Az élelmiszerek elõállításának és forgalomba hozatalának higiéniai szabályairól szóló 17/1999 (II.10.) FVM-EüM rendelet 3.§-a az elõállítók és forgalmazók részére kötelezõvé teszi a HACCP egyes elemeinek alkalmazását, míg a 7.§. az elõállítók számára a rendszer egyes meghatározott elemeinek (HACCP alapelveknek) teljes bevezetését írja elõ 2002. január 1-tõl.
90/2003. (VII. 30.) FVM-ESzCsM együttes rendeletaz élelmiszer elõállításának és forgalmazásának élelmiszer-higiénai feltételeirõl
15. § (5) A 3. § rendelkezéseit az élelmiszer-forgalmazó helyek a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történõ csatlakozásáról szóló nemzetközi szerzõdést kihirdetõ törvény hatálybalépésének napjától kötelesek alkalmazni.
80/1999. (XII. 28.) GM-EüM-FVM együttes rendeleta vendéglátás és közétkeztetés keretében történõ élelmiszer-elõállítás és -forgalmazás feltételeirõl
módosította:
41/2001. (XII. 22.) GM-EüM-FVM együttes rendeleta vendéglátás és közétkeztetés keretében történõ élelmiszer-elõállítás és -forgalmazás feltételeirõl szóló 80/1999. (XII. 28.) GM-EüM-FVM együttes rendelet módosításáról
2002. január 1-rõl az alábbiak szerint módosult az idõpont a 41/2001. (XII. 22.) GM-EüM-FVM együttes rendelet szerint
3/B. § Az üzlet üzemeltetõje a HACCP rendszer alkalmazását a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történõ csatlakozásáról szóló nemzetközi szerzõdést kihirdetõ törvény hatálybalépésének napján köteles megkezdeni.
1995. évi XC. törvény az élelmiszerekrõl
módosította:
2001. évi LIV. törvény az élelmiszerekrõl szóló 1995. évi XC. törvény módosításáról
hatályon kívül helyezte a
2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekrõl